Меджугор'є - місце молитви, миру»Інформація»Загальні вказівки для паломників

 

Загальні вказівки для паломників

 

Дорогі  паломники!
Від імені всіх священиків, які служать у цій парафії, хотів би щиро привітати вас, які приїджаєте в Меджуґор’є як духовні провідники груп або як паломники.
Щиро дякуємо вам  за бажання і готовність відвідати це місце благодаті й молитви. Нехай всемогутній Бог, за заступництвом нашої Небесної Матері Цариці Миру, нагородить  вашу працю і ваші зусилля, які ви робите, приїджаючи сюди
Щоб ваше перебування в цьому осередку було приємним і корисним, хочу дати деякі рекомендації. Щиро прошу вас уважно їх прочитати й дотримуватись:
1) Служба Божа відправляється  тільки у парафіяльнй церкві. У Каплиці поклоніння можна відправляти Службу Божу за домовленістю з настоятелем. За єпархіальною директивою, заборонено відправляти Службу Божу в готелях, приватних будинках, на горах і в будь-яких спільнотах, або у каплиці, яка відноситься до парафії Меджугор’є. За будь-якою інформацією чи допомогою можете звертатися до Інформаційного Центру.
2) Молитовні зустрічі на площі парафії можуть бути організовані тільки з дозволу настоятеля.
3) На проведення зустрічей паломників у церковних місцях уповноважені тільки ті священики, які  працють у парафії. У всіх інших випадках ви повинні отримати дозвіл від священика.
4)Ніхто не має права "молитися над іншими людьми в церкві чи навколо церковних місць
5) Якщо ви як священник запрошені бути концелебратом на вечірній Службі Божій, візьміть усе потрібне: альби, столу, целебрет, і, якщо маєте  документи на право сповідати, то на вибір паломників можна сповідати вашою мовою або іншою мовою, якою володієте.
6) Провідники паломницьких груп домовляються про зустріч зі священниками і з фахівцями з Інформаційного Центру.
7) Просимо паломницьку  групу, щоб узяли провідника, кваліфікованого для ведення груп у Меджуґор'я. Про послуги провідника можете дізнатися в Інформаційному Центрі.
8) Просимо провідників паломницьких груп, аби повідомили про приїзд групи й кількість паломників в Інформаційний центр Меджуґор’я в Україні, тел.: +380-96-86-54-514; +380-99-78-00-547; 0(3131)-5-64-50 - офіс; e-mail: info@medjugorje.com.ua )

9) Просимо вас не організовувати інших програм в період вечірньої програми у Церкві.
10) Площі біля церкви, Подбордо і Крижевця є молитовними площами. Дбайте про гідну поведінку, а також про ваш одяг —  потрібно, щоб він не перешкоджав іншим перебувати в молитві й зосередженості. Також  просимо вас про збереження чистоти.
11) Не запалюйте свічки на Подбордо та на Крижевцю. Свічки можна запалювати тільки у спецільно відведеному місці в задній частині Церкви, біля дерев’яного Хреста.Не залишайте важливі речі й фотографії ні на Подбордо ні на Крижевці.
12) В церкві, а також на молитовній площі  і навколо неї куріння заборонено.
13) Усвідомлюючи величність Божої присутності, просимо дотримуватись молитовної атмосфери й медитації. Фотографувати в час Служби Божої і Поклоніння не дозволено.
14) Забороняється просити милостиню, крім у час Служби Божої. Якщо ви зауважите, що хтось це робить в інший час, просимо звернутися в Інформаційний Центр.
15) Свої наміри чи пропозиції, або добровільні пожертви для розвитку цього паломницького місця можна залишити в Парафіяльному Центрі. Дякую!